Peter André de la Porte

November 2002
Peter Andre de la Porte 1933

Het gekrakeel heeft toch zijn nut gehad

André de la Porte nieuw raadslid HvB

Blaricum : Politieke ervaring heeft hij niet, maar Pieter Cornelis (Peter) André de la Porte is met de andere leden van Hart voor Blaricum voorstander van kleine gemeenten. "Mits ze natuurlijk goed worden bestuurd", zegt de 69-jarige oud-directeur van Delta Lloyd Volgende maand hoopt hij toe te kunnen treden tot de Blaricumse gemeenteraad. André de la Porte had nooit gedacht dat hij als nummer 11 op de kieslijst ooit in aanmerking zou komen voor een raadszetel. Nu het zover komt wil bij echter niet voor zijn verantwoordelijkheid weglopen. "Ik heb destijds goed nagedacht of ik op de lijst wilde staan. Daarom moet ik nu consequent zijn in mijn handelen."

In tegenstelling tot de dames De Vrieze, Den Tex en Kaagman, die voor hem op de kieslijst lijst staan, zegt hij wel genoeg tijd te hebben voor het raads werk. Ik ben in 1996 gepensioneerd. Ik heb destijds met de voormalige Hilversumse wethouder Flink nog meegewerkt aan het onderzoek hoe de Hilversumer wil wonen en doe nog steeds wat in het gewest.

Tegenwoordig houd ik me veel bezig niet mijn familie De familie André de la Porte heeft een uitgebreide Frans-Nederlandstalige website op internet. Op familiedagen komen al gauw honderd loten van de rijke stamboom opdraven.

Terugkijkend op de turbulente maanden sinds de gemeenteraads verkiezingen vindt de Blaricummer dat het gekrakeel toch zijn nut heeft gehad. "We zullen deze periode niet gauw vergeten." En zonder de opgestapte Pier Winsemius bij naam te noemen zegt hij dat 'ieder vogeltje nou eenmaal zingt zoals het gebekt is'. Gisteravond mocht hij voor het eerst (officieus) aanschuiven bij het fractie-overleg. Tot voor kort was de politiek toch een ver-van-mijn-bed-show.". Dat zal straks veranderen als zijn geloofsbrieven in orde worden bevonden.

door Jan Herman Baas
de Gooi- en Eemlander


Home

  

       


©2002 Stichting André de la Porte - laatste wijziging: