Veronique André de la Porte

17-April-1984

Veronique André de la Porte wint in Roosendaal

Maandag 03 februari 2003      - ROOSENDAAL -
Op eigen terrein in de riante piste van manege Den Goubergh in Roosendaal, reed amazone Veronique André de la Porte haar achtjarige vosruin Warlock naar het oranje lint. Dat gebeurde tijdens nationale ZZGP-selectiewedstrijden in de ZZ-L-klasse.

De Roosendaalse Dominique Filion was de eerste die de score naar een wat hoger niveau tilde. Met de acht-jarige donkerbruine Accordruin Raetsheren Naughty Boy kwam ze aan een score van 61,14%. Goed voor de derde plaats. Ze werd er meteen afgereden door Ans Fonken-Moll van DWS Galder-Ulvenhout. Die reed haar Wellingtonmerrie Lausanne, waarmee ze vorige week in Boxtel dubbele winst boekte, naar een score van 63,14%. Daarmee was ze niet buiten schot, want Veronique André de la Porte die juist voor de pauze acteerde, scoorde nog een fractie hoger. Het juryduo was overigens verdeeld wat de bezetting van de kopplaatsen betrof. Piet Westveer had André de la Porte royaal op kop, terwijl zijn C-collega De Bruyn meer gecharmeerd was van de proef van Fonken. André de la Porte, die vorig jaar deel uitmaakte van het Nederlandse juniorenteam dat EK-brons veroverde in het Italiaanse Pratoni del Vivaro, heeft in Warlock een prima paard achter haar eerste troef Marcos. Ze concentreert zich in het outdoorseizoen op het EK voor Young Riders in het Franse Saumur. Ook Christ Rops met Orly (5e) en Daniëlle Musters met Sisahan (7e) handhaafden zich aardig in de top. In het tweede ZZ-L-treffen was Diederich van Silfhout de uitgesproken winnaar met Luxform's Olympus. Ans Fonken reikte opnieuw naar de tweede plaats en Dominique Filion werd vijfde. In de Intermediaire II-proef was Alex van Silfhout een klasse apart met zijn Dalwinny Forum.

Artikel uit BN/DeStem van 03-02-2003

Door Wim van Ginneken


Veronique Christine, geb. 17-April-1984 , Geboren in Zuid-Afrika en reisde de gehele wereld over in verband met de werkzaamheden van haar vader. Op dit moment is het relatief rustig en heeft de familie haar domicilie in Kapellen (België) gekozen. Veronique is altijd dol op paardrijden geweest, maar vond de dressuur aanvankelijk maar saai. Noodgedwongen begon ze met een pony aan de dressuur, omdat hij niet meer mocht springen. In die periode ontdekte Veronique de dressuur. Veronique rijdt voor het derde jaar mee bij de Junioren en heeft dat de laatste twee jaar gedaan met het achtjarige paard Marcos. Een dressuurtalent. Ze heeft nog geen titels op haar naam, maar maakt dit jaar overduidelijk deel uit van het Junioren-team. Veronique wordt getraind door Peter Perlé, die eerder bekend werd als trainer van veelvoudig Nederlands kampioene Annemarie Sanders-Keyzer. Veronique heeft haar middelbare school net afgerond en begint komend jaar met een voorbereidend jaar wiskunde. Ze hoopt in de toekomst bij de luchtmacht te kunnen gaan werken en ziet het paardrijden nu én in de toekomst als hobby. Haar ouders zijn tevens sponsor en haar paarden staan op de eigen dressuurstal Den Goubergh in het Nederlandse Roosendaal.

Home

 familie stamboom 

       


©2003 Stichting André de la Porte - laatste wijziging: 03 februari 2007